Kövér László a nyolcvanas évek közepe óta nem érezte ilyen rosszul magát

politika
2015 december 23., 13:59
comments 766

Kövér László házelnök interjút adott egy, a Fidesz frakció körül keringő propagandablognak. De még milyet!

Rengeteg dologról volt szó, Kövér megosztotta velős gondolatait a migrációról, a baloldalról meg úgy általában arról, hogy áll most az emberi fejlődés.

A házelnök szerint a történések mögött nem egy összeesküvés-elmélet húzódik, hanem több érdek befolyásol egyszerre. A német kormányt például befolyásolja a német ipar munkaerőigénye, de közben ott a baloldal is, ahol pedig olyan emberek vannak, akik

„Mindig újabb és újabb tömegeket, csoportokat szuggerálnakbele az elnyomotti, pária státusba, hogy ismét kialakíthassák a »felszabadítás« lehetőségét.”

Kövér azt mondja, nem akarja megsérteni a muszlim migránsokat, de az európai baloldal csak ugyanolyan felszabadítanivaló csoportként tekint rájuk, mint például a transzneműekre.

Aztán elterelődik a szó Európára, ami sosem volt ilyen gyenge, és ez a gyengeség Kövér szerint biztosan nem okoz nagy fejfájást az Egyesült Államoknak, ami a hidegháború vége óta műbalhékkal tartja mozgásban a hadigépezetét. A házelnök azt mondta, hogy a világ a hidegháborúban sem volt akkora bizonytalanságban, mint most, hiszen 90 előtt legalább a frontvonalak világosak voltak, most meg már nem tudni azt sem, hogy ki kivel van.

„Ebben a sakkjátszmában Közép-Európa országai a gyalogszerepét töltik be, bár szerencsés, hogy végre elkezdik felismerni a saját érdekeiket.”

Természetesen szó volt Kövér Fidesz-kongresszuson elmondott genderőrületes beszédéről, amiben a házelnök azt mondta, hogy a nőknek minél többet kéne szülniük. Erről ezt mondta a politikus:

„Aki – és most nem az önhibájukon kívül gyermeket felnevelni nem tudókra gondolok – nem tesz semmit az új generációk megszületéséért, milyen jogon vár el bármit is közösségtől? Persze valószínűleg nem vár el semmit, mert kizárólag a mában képes gondolkodni, és fel sem merül benne, hogy mi lesz vele 30 év múlva.

Már azt a követelést is furcsa hozzáállásnak tartom, hogy senki ne szóljon bele a másik életébe.

Hiszen miről szólnak a társadalmi együttélés jogi és – egyre fogyatkozó erejű – erkölcsi szabályai, ha nem arról, hogy a közösség, a társadalom beleszól tagjainak életébe. Előírja például, hogy aki motorkerékpárra ül, annak bukósisakot kell viselnie. Aki azt gondolja, hogy a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása már önmagában elfogadhatatlan beavatkozás az intim szférájába, az idősen, betegen se kérjen semmit olyan emberektől, akik adófizető, a társadalmat fenntartani képes gyermekeket neveltek fel tisztességben, szeretetben!”

Dalcsináló Ákos úr meghurcolásáról Kövér azt mondta, hogy sajnos kialakult egy orwelli újbeszél nyelv, amiben a szabadság rabság, a tolerancia intolerancia, a demokrácia pedig egy nagyon is szűk kisebbség kifinomult manipulációja (ő már csak tudja), és ennek az egésznek még örülnünk is kell.

„Az egészet pedig úgy kell elviselni, hogy közben ostobának tettetjük magunkat.

Utoljára a nyolcvanas évek közepén volt a közérzetem ennyire rossz.

Az ember néha azt érzi, hogy nincs is remény, mert benne ülünk egy olyan csónakban, ahol körülöttünk mindenki idióta, vagy legalábbis annak tetteti magát.”

A teljes interjú ide kattintva olvasható el, de vigyázat, a drogügyi szakértők szerint az utcán csak „házelnök”-nek nevezett, bajusszal díszített tablettáknak kőkemény másnapjuk van!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.