Boldog új évet, sporttársak!

Lac
Nincs kategorizálva
2015 december 31., 11:24

Az év utolsó napja általában a számadásé, a köszönetnyilvánításé és a jövőbe tekintésé. Nálunk sem lesz ez most másként: megnézzük hogyan telt az év, és hogy mit hoz 2016 neked és a Britanniának.

A múlt és a jövő rövid boncolgatása előttazonban engedjétek meg, hogy megköszönjük Nektek. Hálával tartozunk azért, hogy ennyien követtek, olvastok, lájkoltok, megosztotok, retweeteltek, kedveltek minket a legkülönbözőbb platformokon. Hogy hozzászóltok a posztok alatt és mindezt kulturált formában teszitek. Hogy a vicces gifek és a csipkelődések mellett arra is marad időtök, hogy kijavítsatok minket, ha valamiben tévedtünk. Mert bizony szoktunk, megesik, senki sem tökéletes. Viszont a segítségetekkel csak jobbak lehetünk.

Csak úgy köszönnénk meg mi is, ahogy nemrég Jamie Vardy tette...

Az érzelmes sorok után röviden arról, hogy mi minden történt velünk eddig és mit hozhat a jövő. Mint sokan tudjátok, júniusban döntött úgy mcdeere kolléga, hogy összerántja a legelvetemültebb PL-fanokat, hogy megalapítsuk az ország legfaszipántosabb PL-blogját. Több olyan visszajelzést is kaptunk az eddig eltelt 7 hónapban, hogy ezt a kitűzött célt sikerült elérnünk. Ha így gondoljátok, annak csak örülni tudunk, de igyekszünk odafigyelni, hogy ne csak one-season-wonderek legyünk, és állandósítani tudjuk a formánkat.

Mert bár nyáron, időnk és motivációnk teljében azért elég rendesen lőttük a gólokat posztokat, néhányan kihullottak a csapatból formahanyatlás vagy eltiltás miatt. Így a szeptember-októberi rohanásban kénytelenek voltunk új arcokat igazolni. Jól tettük. Mindhárom, vérfrissítési szándékkal szerződtetett spíler beváltotta a hozzá fűzött reményeket – reméljük, hogy fejlődésük a tavaszi szezonban is töretlen marad.

Úgy állunk az év utolsó napján tehát, hogy írtunk 110 hosszabb-rövidebb posztot, több mint 2250-en követtek minket a Facebookon, majdnem kétszázan pedig a Twitteren. Megnyertük az Origo és a Reblog közös, Maratonnak elkeresztelt szakmai díját a novemberi értékelés alkalmával és szerepeltünk a DigiSporton is. A posztjaink majd minden esetben az Origo címlapján végzik, ti pedig átlagosan 3-4 ezer kattintással honoráljátok az írásokat. Ezek mind-mind olyan számok és mérföldkövek, amikről az indulásnál még csak álmodni sem mertünk volna. Azt jelzik nekünk, hogy van igény ebben az országban a minőségi, alapos és néha megosztó kontentre az angol bajnokságról.

Az év egyik legjobb pillanata számunkra: mcdeere és newsee együtt harangozzák be a Manchester United - Liverpool rangadót a DigiSporton

Fontos kérdés persze a hogyan tovább. Amiket biztosan tudunk ígérni: igyekszünk az eddigi, gyakori posztolást fenntartani, a színvonalat tovább emelni. A heti pre- és review-k a szokásos menetrend szerint érkeznek majd, elemzésekkel, további Top10-es listákkal, történelmi- és gazdasági témájú posztokkal karöltve. Tovább folytatódik a tippelős- és fantasy-játék, melyekben a dobogósok értékes Britanniás ajándékokkal gazdagodnak majd.

Az EB ideje alatt megpróbáljuk folyamatosan nyomon követni az angol válogatott útját és meccseit a The Three Lions bloggal karöltve. Egy régi, NST-s versengés felélesztésén is dolgozunk, mellyel talán kicsit általánosabb vizekre evezünk majd – a PL-en kívülre. Mindenesetre úgy érezzük, ezzel csak még interaktívabbá és vonzóbbá tehetjük a blogot és a kommentmezőt. Erről többet egyelőre nem mondanánk, legyen meglepetés.

A Facebook-oldalon – a további rendszeres, vicces, történelmi és érdekes kontent mellett – is több interaktivitás várható majd kvízek formájában, melyben a szerencsések spéci Britanniás cuccokat nyerhetnek. Hiszen ahogy ígértük, a reblogos nyereményt egy az egyben visszaforgatjuk a blogba.

Ezek várhatóak tehát. Meg ami még spontán, a munka-suli-család szentháromság mellett kipattan a fejünkből. Ha bármi javaslatotok, építő jellegű kritikátok, esetleg vendégposztotok lenne, nyugodtan jelezzétek kommentben, vagy dobjatok egy mailt a premierleague.reblog@gmail.com címre. Ahogy eddig is, úgy ezután is, mindenkinek válaszolunk.

Köszönjük még egyszer ezt a 7 hónapot nektek, és boldog újévet kívánunk a teljes szerkesztőség nevében! Sikeres évkezdést és izgalmas PL-meccseket az év második napjára, fiúk-lányok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.