Ez a lány felfedi, mi a valóság az internetre feltöltött tökéletes képek mögött

ÉLET
2015 december 31., 17:48

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

Ursula Goff egy fodrász, szakterülete a természetellenesen színes hajak elkészítése. Általában arról tölt fel képeket Facebookra, hogy milyen szép színes hajakat csinál, de nemrég saját magáról töltött fel két képet, hogy demonstrálja, mit gondol a szociális média ártalmairól.

Az első képen nincs kisminkelve, a haja össze-vissza áll, a másodikon pedig emberi porcelánbabának néz ki és gyönyörű a haja. Pedig mindkettőn ő van. A képek mellé olyan szöveget írt, hogy ha elolvasod és megfontolod, amit az internetre feltöltött képekről mond, nem is kell több újévi fogadalmat tenned 2016-ra.

"Egyik képet sem szerkesztettem meg, de néhány nap eltérés van közöttük. Azt hiszem, fontos megjegyezni, hogy a világítás, szögek, arckifejezés és a smink hatalmas változást tud eredményezni a fényképeken és a valóságban is (főleg az én esetemben!) A szociális média könnyen érzékelteti, hogy rajtad kívül mindenki folyamatosan menő és tökéletes, de ez sohasem igaz. Észben kéne tartanunk, hogy minden csinos arc vagy tökéletes életmód mögött egy átlagember van, és nincs értelme magunkat másokhoz hasonlítanunk, mert ezek a dolgok nem valódiak. Ilyenkor eszembe jut minden fiatal, főleg lányok, akiket a média ilyen módon befolyásol, és arra gondolok, milyen rosszul érezném magam, ha ma lennék tini, hasonlítani próbálva az egyre és egyre tökéletesebb nőideálra, és hogy ez mennyivel nagyobb szopás, mint amiknek az előző generációknak kellett szembenézniük, A megoldás egyik része, szerintem az lenne, ha több ember most megállna itt egy kicsit és megmutatná, mi van az insta-effektek mögött, mert mindnyájatoknak nagyon fontos tudnia, hogy ez nem a valóság. A valóságban semmi sem tökéletes, az élet zavaros, az emberek nem hibátlanok. Szóval a legjobb út a boldogsághoz annyi, hogy ne egy képet, hanem magadat fejleszd, ahelyett, hogy másokhoz hasonlítod magad. Csináld, amit szeretsz, találj olyan dolgokat, amikt szeretsz, találd meg, ki és mi akarsz lenni, és azt tűzd ki magad elé. Csak a neked fontos dolgokra koncentrálj, és próbálj meg olyan dolgokban részt venni, olyan emberekkel foglalkozni, akiket szeretsz. Csináld azt, ami te vagy. De tényleg."