Az apjától ellopott fegyverrel gyilkolt a tel-avivi merénylő

Azonosították a tel-avivi lövöldözés elkövetőjét. Az izraeli rendőrség szerint támadó egy 29 éves, izraeli arab férfi, aki a biztonsági őrként dolgozó apjától lopta el a merényletnél használt fegyvert. Miután az apa a biztonsági kamerák felvételein felismerte a fiát, és észrevette, hogy nincs a helyén a szolgálati fegyvere, rögtön értesített a hatóságokat.

A szomszédos boltból kilépve kezdett el lövöldözni (1:13-tól):

A rendőrség szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy terrortámadás történt. A biztonsági szolgálatok figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak otthon, mert a különleges erők és a Shin Bet egységei továbbra is keresik a támadót.

Fotó: AFP/Jack Guez

A Haaretz szerint a támadó hátrahagyott táskájában találtak egy Koránt is, de a rendőrség még vizsgálja, hogy ez csak megtévesztésből volt-e nála.

A helyszín közelében több órára lezárták az utakat, az elkövetőt a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi. A támadásban két ember meghalt, hét pedig megsebesült. (Haaretz)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.