Felrobbant az Európát és Oroszországot összekötő gázvezeték Husztnál

Felrobbant a Szojuz földgázvezeték egy szakasza pénteken a kárpátaljai Huszt közelében. Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat (DSZNSZ) kárpátaljai részlegéhez reggel érkezett a bejelentés, hogy szivárog a gáz a földgázvezetékből a huszti járási Horodilovo falunál. A föld alatti vezetékből kiömlött gáz 12 órakor berobbant, és a robbanás következtében 50 méter magasra csaptak fel a lángok.

A DSZNSZ sajtószolgálatának közlése szerint a hegyes terepen történt gázrobbanásnak nincsenek sérültjei, a vezetéket lezárták. A huszti polgármesteri hivatalban műveleti törzset hoztak létre. A jelentés szerint a robbanás nem érinti a környező települések földgázellátását.

A Szojuz csővezetéket, amely Oroszországból az Európai Unióba szállítja a földgázt, az 1980-as évek végén helyezték üzembe. Az 1,42 méter átmérőjű vezeték éves kapacitása 26 milliárd köbméter, a hossza Ukrajna területén 1567 kilométer. (MTI/uatoday.tv)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.