Nagyon drága volt az Uber szilveszterkor, ezt egyesek a szívükre vették

közlekedés
2016 január 02., 10:35
comments 152

Amerikában tele van a Twitter képekkel arról, hogy szilveszterkor milyen baromi dárga volt Uber.

Van ilyen "surge pricing" nevű időszak, amikor a szokásos többszörösére ugrik a tarifa. Akkor alkalmazzák ezt, amikor nagyon sok a megrendelés, és kell a motiváció, hogy minél több sofőr menjen ki dolgozni.

De egyébként mindegy is, hogy mikor és miért van többszörös ár.

Az Uber szilveszter előtt előre figyelmeztette az utasokat, hogy ez jön, és konkrétan a rendeléskor megint szól az alkalmazás, hogy "Hahó, ez most drága lesz", illetve konrétan ki is írják, hogy hányszoros az ár. Még azt is be lehet állítani, hogy a rendszer szóljon, amikor visszaesik a tarifa a normális mértékre.

Persze simán lehet kellemetlen másnaposan ránézni az egyenlegre, és látni, hogy sokkal többe került a fuvar, mint máskor, de emiatt háborogni nevetséges.

UPDATE 1238:

Budapesten sem volt ez másképp, itt egy Auróra - Weiner Leó fuvar

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.