Bakondi György is megüzente Simicskáéknak, hogy jön a karhatalom

Miután Kocsis Máté a Fővárosi Önkormányzat nevében a rendőrség segítségét kérte, hogy el tudják bontani a Mahir hirdetőoszlopait, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György is értettnek érezte a helyzetet arra, hogy megszólaljon.

Bakondi biztosította a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy ha szükségük van a karhatalom segítségére a Mahir hirdetőoszlopainak elszállításához, akkor a rendőrség megadja a támogatást.

Biztonsági őrök a Mahir egyik hirdetőoszlopa mellett a XI. kerületi Bocskai úton - Fotó. MTI/Balogh Zoltán

A főváros Budapest Közút Zrt. nevű cége szombaton kezdte meg a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir hirdetőoszlopainak bontását, azonban azok mellé a cég biztonsági embereket állíttatott, majd a lebontott oszlopokat a Soroksári úton vasárnapra visszatelepítették. 

Bakondi szerint a Mahir és a főváros között polgári jogi vita van, amelybe a kormány nem avatkozik bele, ugyanakkor szerinte a jogszerű, a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés. Elmondta, hogy ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor erre válaszul bevonhatják a vállalat összes engedélyét. (MTI)