Bakondi György is megüzente Simicskáéknak, hogy jön a karhatalom

POLITIKA
2016 január 03., 20:58
comments 356

Miután Kocsis Máté a Fővárosi Önkormányzat nevében a rendőrség segítségét kérte, hogy el tudják bontani a Mahir hirdetőoszlopait, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György is értettnek érezte a helyzetet arra, hogy megszólaljon.

Bakondi biztosította a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy ha szükségük van a karhatalom segítségére a Mahir hirdetőoszlopainak elszállításához, akkor a rendőrség megadja a támogatást.

photo_camera Biztonsági őrök a Mahir egyik hirdetőoszlopa mellett a XI. kerületi Bocskai úton - Fotó. MTI/Balogh Zoltán

A főváros Budapest Közút Zrt. nevű cége szombaton kezdte meg a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir hirdetőoszlopainak bontását, azonban azok mellé a cég biztonsági embereket állíttatott, majd a lebontott oszlopokat a Soroksári úton vasárnapra visszatelepítették. 

photo_camera

Bakondi szerint a Mahir és a főváros között polgári jogi vita van, amelybe a kormány nem avatkozik bele, ugyanakkor szerinte a jogszerű, a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés. Elmondta, hogy ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor erre válaszul bevonhatják a vállalat összes engedélyét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt