12 pillanat 2015-ből, ami beégett az agyunkba

video
2016 január 04., 10:20
comments 202

1. Orbán Viktor fogadja a szomszédos, baráti és tesvéri Putyint

Nagyon nagyon közelről figyeltük meg, hogy gombóccal a torkában dörgőlözik a kormány Vlagyimír Putyinhoz. Ebben a februári feledhetetlen 10 másodpercben minden benne van, amit most a két ország kapcsolatáról tudni érdemes. 

2. Pumped Gabo  

Pumped Gabót a Balaton Soundon júliusban világtalan táncolás közepette kapta le Szili Tamás, az Index operatőre. De szerintem a valóságban ő nem létezik. Csupán egy karikatura lehet. Disney vagy a Grafitember rajzolta. 

3. A végtelen lábodi rudli

Februárban vették föl Lábodnál a bámulatos természeti csodát. Egy soha nem látott méretű szarvascsorda vagy 5 percen keresztül futott át az úton. Semmi nem volt ilyen szép 2015-ben.

4. Rogán Antal teljesen újra lett installálva

Emlékeznek, amikor még nem tarolt le mindent a menekültváltság, akkor a kormánynak volt egy botcsinálta próbálkozása, hogy betöltse a kommunikációs teret? Orbán Viktor várkertes évértékelőjében mutatta be az azóta elfeledett politikai termékét a keményen dolgozó kisembert. Rogán Antalt pedig azonnal szoftveresen újrahúzták, a frissített verzióval Baló György műsorábantalálkozhattunk először. Hibátlanul funkcionált.

5. Uj Péter felrakja a Windows 10-et 

Agyvérzéééééés :D!

6. László Petra

Az N1 tv operatőrének szégyenletes szeptemberi ámokfutása az egész világot bejárta. Palesztin karikatúra, BuzzFeeden cikk, tajvani animáció készült a menekülteket, köztük gyerekeket rugdosó operatőrről. 

7. Hello, diktátor

A megborult Jean-Claude Juncker májusban kedélyesen lediktátorozta, majd felpofozta Orbánt Rigában az EU-s csúcstalálkozón. Az Európai Bizottság elnöke valami miatt nem veszi komolyan a magyar miniszterelnököt. Ebből még lehet baja.

8. Csira Bözsi néni átt baszott a kakassal

Átadom a szót Bede Márton barátomnak: „Ritkán bukkan fel olyan tökéletes videó, mint ez a műalkotás, amely 1 perc 43 másodpercben gyönyörűen bemutatja nemcsak egyetlen kamasz egzisztenciális válságát és totális kétségbeesését, hanem egyben tökéletes korrajzot fest a vidéki Magyarország mindennapjairól, reményeiről, kudarcairól. Ha ez nem kap Oscart, akkor semmi ne kapjon Oscart."

9. Calais Emigrant vs. Drivers & EUROPA

"Gyere a kurva anyádat, átmegyek rajtad, te faszszopó, gyere ide a kurva anyádat! Gyertek ide, bazmeg!"

Emlékezetes pillanat volt, mikor novemberben egy magyar kamionos megpróbált feljutni a László Petra-i magasságokba. 

10. Habony Árpád a seggére ver a becsülettel összekuporgatott lóvénak

Whoa, we're going to Ibiza Whoa, back to the island Whoa, we're gonna have a party Whoa, in the Mediterranean Sea

photo_camera

11. Kovács Ákos nőügybe keveredett

Egy egész országot döbbentett meg, hogy egy decens úriember decemberben végtelenül ostoba dolgokat beszélt. (És aztán a kormány, a Telekom reakciójára reagálva talán még több embert döbbentett meg: Magyarországon alkotmányellenes nem támogatni kormánybarát popzenészt.)

12. Pofára esett, mint a zsíroskenyér 

Micsoda pillanat volt! Sosem fogom elfelejteni. Mikor Böde Dániel földhöz toszta a norvég védőt. Benne van a 15 millió magyar összes akara, küzdelme, népünk összes összesszorított csikorgó foga! Kijutottunk!

photo_camera


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.