A német közszolgálati tévé bocsánatot kért a nézőktől, amiért az esti híradóban egy szót sem szóltak a szilveszteri támadásokról

A német közszolgálati tévé, a ZDF kedden este elismerte, hogy nem kezelték megfelelően a kölni pályaudvarnál történt támadásokkal kapcsolatos híreket. A csatorna főszerkesztő-helyettese, Elmar Theveßen megjelentetett egy közleményt, amelyben a szerkesztőség nevében bocsánatot kértek a nézőktől.

A közleményben elismerték, hogy mulasztást követtek el akkor, mikor a 19 órakor kezdődő híradójukban nem számoltak be kölni eseményekről. A magyarázat szerint az erről szóló riport bemutatását azért halasztották el, hogy a kölni városvezetés válságülése után még kiegészítő interjúkat tudjanak készíteni. Elismerik, hogy ezzel teljesen rosszul mérték fel a helyzetet.

A Facebookon megjelentetett közlemény alatt nézők százai írtak arról, hogy mekkorát csalódtak a közszolgálati médiában. (via Welt)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.