Egyre több elefántot vesz át Kína Zimbabwétől

Tbg
ÁLLAT
2016 január 05., 12:29
comments 46

Újabb elefántokat kap Kína Zimbabwétől, az afrikai ország vezetése szerint ugyanis a környezeti károk és az emberi beavatkozás miatt nem tudják sorsát viselni az ott élő 85 ezer állatnak.

Tavaly már volt arról hír, hogy a kínai Qingyuan szafari park (Kanton tartomány) befogad egy fiatal példányokból álló elefántcsordát, de most újabb állatokról állapodtak meg.

„Boldogok vagyunk, hogy fiatal állatoknak ilyen jól viselik a gondját Kínában. A következő években még többet szeretnénk exportálni, hogy megőrizhessük a vadállományt. A rossz időjárás, a szárazság miatt nem tudunk ekkore elefántpopulációt eltartani. Egy csomó vizet isznak, egy rakás ételt megesznek... Ezt a mi ökoszisztémánk egyszerűen nem bírja, ezért a jövőben elefántokat és más állatokat is szívesen adunk el azoknak, akik gondját viselnék”

– nyilatkozta Kínában a zimbabwei Oppach Muchinguri környezetvédelmi miniszter.

A két ország kapcsolatai az utóbbi években egészen szorosra fűződtek, miután Kína lett Zimbabwe legnagyobb finanszírozója, egy hónapja például Zimbabwe bevezette a jüant cserébe azért, hogy Kína elengedte az ország 40 millió dolláros adósságát. (Shanghaiist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.