Egyre több elefántot vesz át Kína Zimbabwétől

Újabb elefántokat kap Kína Zimbabwétől, az afrikai ország vezetése szerint ugyanis a környezeti károk és az emberi beavatkozás miatt nem tudják sorsát viselni az ott élő 85 ezer állatnak.

Tavaly már volt arról hír, hogy a kínai Qingyuan szafari park (Kanton tartomány) befogad egy fiatal példányokból álló elefántcsordát, de most újabb állatokról állapodtak meg.

„Boldogok vagyunk, hogy fiatal állatoknak ilyen jól viselik a gondját Kínában. A következő években még többet szeretnénk exportálni, hogy megőrizhessük a vadállományt. A rossz időjárás, a szárazság miatt nem tudunk ekkore elefántpopulációt eltartani. Egy csomó vizet isznak, egy rakás ételt megesznek... Ezt a mi ökoszisztémánk egyszerűen nem bírja, ezért a jövőben elefántokat és más állatokat is szívesen adunk el azoknak, akik gondját viselnék”

– nyilatkozta Kínában a zimbabwei Oppach Muchinguri környezetvédelmi miniszter.

A két ország kapcsolatai az utóbbi években egészen szorosra fűződtek, miután Kína lett Zimbabwe legnagyobb finanszírozója, egy hónapja például Zimbabwe bevezette a jüant cserébe azért, hogy Kína elengedte az ország 40 millió dolláros adósságát. (Shanghaiist)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.