Nőtt az állam részesedése a Gránit Bankban, Demján Sándor eladta a részvényeit

gazdaság
2016 január 05., 20:02
comments 138

A Gránit Bank 3,1 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre 2015. december 30-án, amiből a magyar állam 1,7 milliárd forint, a Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd forint befektetést vállalt - közölte kedden az állam kisebbségi részvényesi jogait gyakorló Nemzetgazdasági Minisztérium. 

A közlemény szerint az állam tulajdonrésze a tőkeemelés után 49,97 százalékra nőtt a bankban. 

A magyar állam még 2013 közepén szerzett 49 százalékos részesedést a Gránit Bankban. A bank tulajdonosi szerkezetében továbbra is többségben vannak a piaci magánbefektetők, a magyar állam pedig változatlanul a legnagyobb kisebbségi részvényese a banknak.

A banknál változás történt a piaci magánbefektetők személyi összetételében is: Hegedűs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója megvette Demján Sándor részvényeit, ezzel tulajdoni részesedése 33,8 százalékra nőtt. A többi magánbefektető 16,23 százalékot birtokol. Demján Sándor a jövőben a Gránit Bank tiszteletbeli és örökös elnöke marad. A közgyűlés az igazgatóság elnökének Hegedüs Éva vezérigazgatót választotta meg.

Az előzetes adatok alapján a Gránit Bank 150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több mint 100 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.