A szegényeknek nem jár a családi otthonteremtő kedvezmény

gazdaság
2016 január 06., 19:35
comments 1196

Egyre több részlet derül ki a CSOK-ról, azaz a programról, melynek segítségével a kormány egyszerre pörgetné fel a gyerekvállalást és a lakáspiacot. Azt már tudni, hogy például Orbán Viktor jóbarátja, Garancsi István vásárolta meg eximbankos hitelből a Kopaszi-gátat, ahova majd a CSOK feltételeinek megfelelő új építésű lakások kerülhetnek így. 

Vannak, akik viszont kevésbé lesznek nyertesei az új családtámogatási rendszernek. Ilyenek például a szegények, a közmunkások és a gyermeküket egyedül nevelő, GYED-en vagy GYES-en lévők. Az akár tízmillió forintos állami támogatással és tízmillió forintos kedvezményes hitellel járó programból kimaradókról az Emmi államtitkára, Rétvári Bence beszélt az RTL Klub híradójának: 

"Nagyon szélesre tártuk a bemeneti lehetőségeket, de ott meg kell húzni ennek a határait, ahol esetleg valaki visszaélhetne vele, vagy ahol nem reális, nyilván ha valakinek nincs jövedelme, akkor nem reális, hogy önrészt tud tenni bármilyen építkezéshez vagy lakásvásárláshoz."

Rétvári beszélt arról is, hogy ha valakinek van már most is ingatlanja vagy háza, akkor azt nem kell eladniuk, megtarthatják és mellé építhetnek egy újat is. Azt, hogy a család az új lakásba költözött-e, a lakcímkártyák alapján ellenőrzik majd. 



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.