Egy svéd hajtó megette a lovát

2016 január 6., szerda 6:57

A 24 éves svéd hajtó, Helena Ståhl lova, Iffy Mant lesérült, ezért a nő agyonlőtte, megfőzte a húsát, és megette – írta meg a gyakran kamuhíreket terjesztő Local, de ez az eset valóban most valóban megesett.

Az eset felháborodást keltett, ezért a nő egy hosszú posztban fejtette ki erről a véleményét. Lótulajdonos-sportembertől szokatlanul, köntörfalazás nélkül leírta, hogy egyáltalán nem tartja ezt durvának.

Mint írta, több lova is van, Iffy Mant (aki állítása szerint nem egy 70-es évekbeli holland pornószínészről kapta a nevét) csak egy – egyébként nem valami eredményes – versenyló volt a sok közül.

A lapnak azt is elmondta, hogy szerinte a húsipar rossz irányba tart, ezért az a helyes, ha megeszi az állatot, aminek jó élete volt. „Azt mondtam az anyámnak, ha nem ehetek egy olyan állat húsából, ami boldogan élt, akkor többé nem eszek húst” – mondta Ståhl, és hozzátette:

„Megenni egy állatot, ami talán sosem látott napfényt, senki nem gondolja, hogy fura. De megenni egy állatot, amit magad gondoztál, hirtelen a legbizarrabb dolog lesz, amiről bárki valaha hallott. Szerintem ez ijesztő.”

Állítása szerint a barátai is azt mondták, hogy sosem ettek még ilyen jó húst.