Tartozás miatt kikapcsolták az áramot és elzárták a vizet a riói Olimpiai Stadionban

sport
2016 január 06., 05:47
comments 20

A nyári játékok során az atlétikai versenyeknek helyet adó Olimpiai Stadionban egy hónapja elzárták a vizet, múlt héten pedig az áramot is kikacsolták 

közüzemi tartozás miatt. 

Rio de Janeiró-i városvezetés és a stadiont jelenleg használó Botafogo sportklub egymásra mutogat, nem tudnak megegyezni, hogy kinek kéne állni az aréna rezsiköltségeit. A Globo Esporte lap szerint közel negyedmillió dolláros (75 millió forint) tartozást halmozódott fel a stadionnál. 

photo_camera Photo: Nicole Becker/dpa

A brazil sportlap emlékeztet arra, hogy az országot sújtó gazdasági válság és a tervezettnél már jóval magasabb rendezési költség, ami már most több mint 500 millió dollár, az olimpiát szervezők komoly megszorításokra kényszerülnek. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.