Természetesen szövetségi hitelt vett fel a szövetségi kormányzat ellen lázító oregoni milicista

2016 január 6., szerda 20:55
62

Ennél kevésbé tipikus történetet találni is nehezen lehetne. Az Egyesült Államokban, Oregon államban felfegyverzett szélsőjobboldali milicisták elfoglaltak egy szövetségi épületet. A történet meglehetősen összetett, mi is írtunk róla korábban, de a lényeg, hogy az ott összegyűlt emberek alapvetően a kormányt szeretnék megdönteni, mert az zsarnokoskodik az emberek felett, adót vet ki, és úgy általában is, minden rossz forrása a szövetségi állam. 

(Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

A héten viszont kiderült, hogy a csoport egyik vezetője, Ammon Bundy csak akkor ilyen finnyás a szövetségi kormánnyal szemben, ha az pénzt vesz el. Ha pénzt lehet kérni, akkor már közel sem ekkora az undor. 

Bundy egy kamionok javításával foglalkozó kisvállalkozás vezetője, 2010-ben pedig ehhez 530 ezer dollár szövetségi hitelt vett fel egy kedvezményes hitelprogram keretében. Az elérhető adatokból nem látszik, hogy pontosan mire költötte a pénzt, és hogy visszafizette-e már, de azt látni, hogy mindez a vállalkozásélénkítő hitelkeret összesen 22,419 dollárjába került az amerikai adófizetőknek. 

A MotherJones kérdezte volna erről a férfit, de nem válaszolt emailes megkeresésükre. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt