A cégbíróság bejegyezte Vajnát a TV2-t üzemeltető cég tulajdonosának

2016 január 7., csütörtök 10:43
75

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cége, a Magyar Broadcasting Kft. hétfőn beadta a cégbíróságra bejegyzési kérelmét, miután nyilatkozata szerint kifizette és megvásárolta a TV2-t üzemeltető TV2 Média Csoport Kft.-t. A cégbíróság villámsebesen döntött és szerdán már el is fogadta a bejegyzést. 

Andy Vajna és Habony Árpád ringben.

Vajnáék csatolták azt a dokumentumot is, ami szerint átvállalják a cég ProSiebenSat1 felé fennálló hitelkötelezettségeit, azaz mostantól a Magyar Broadcasting Kft. a zálogjogosult cég. 

A jogi helyzet ezzel együtt sem egyértelmű. Fonyó Károly - Simicska Lajos üzlettársa - cége, a Megapolis Zrt. ugyanis már októberben kezdeményezte tulajdonjoga bejegyzését TV2 Média Holding Kft. esetében. 

Ez a holdingcég volt a tulajdonosa a TV2 Média Csoport Kft.-nek, mielőtt Yvonne Dederick és Simon Zsolt korábbi tulajdonosok megpróbálták kijátszani a Simicskáékkal kötött opciós szerződéseiket. A közelgő jogi vitának az lesz az egyik kulcskérdése, hogy Simonnak és Dedericknek volt-e joga így eladni az üzemeltető céget.

Az ügy jogi hátteréről korábban itt írtunk. 

(HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt