A Jezebel kiborult a magyar nőre, aki afrikai nők portréit utánozta

2016 január 7., csütörtök 4:21
131

Egy magyar újságírót, Balogh Boglárkát, aki egy grafikussal a saját portréját alakíttatta át hét különböző afrikai nő arcképévé, felkapta a virális anyagokra specializált Boredpanda, és az RTL Klub híradója is bemutatta, mondván, „szokatlan fotósorozattal hívja fel a figyelmet a kihalás szélén lévő afrikai kultúrákra”.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 57%;"><iframe src="http://rtl.hu/embed/1043571" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Az amerikai Gawker feminista blogja, a Jezebel dühös cikkben ment neki, mondván, amit Baloghék csináltak, az a blackface egy változata. Néhány támogató kommentet idézve pedig arra jut, hogy „Magyarország kúl helynek tűnik” (persze ironikusan értve). A megjegyzések alapján sok amerikai facebookozó szintén nem tudja hova tenni, mi történt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt