Négyről két évre csökkentették a kokainozó Kucsera Gábor eltiltását

sport
2016 január 07., 10:10
Kucsera Gábor. Fotó: Facebook.
photo_camera Kucsera Gábor. Fotó: Facebook.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja szerint a Nemzeti Doppingellenes Szervezet illetékes bizottsága felülvizsgálta eredeti döntését, és végül két évre eltiltotta Kucsera Gábor világbajnok kajakost, akinek tavaly júliusban egy drogteszt során a vizeletében kokaint találtak. Az első fokon eljáró bizottság augusztusban eredetileg négy évre tiltotta el a sportolót. 

A doppingellenes szervezet elfogadta a kajakos érvelését, miszerint nem sportteljesítményével összefüggésben, hanem versenyidőszakon kívül használt tiltott szert. Az eltiltás így 2017. augusztus 5-ig van érvényben, Kucsera addig sportszakemberként sem dolgozhat. 

 A határozat a 33 éves Kucsera Gábort 2017. augusztus 5-ig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől és edzőtáborozástól eltiltotta. A sportoló az eltiltás hatálya alatt sportszakemberként sem tevékenykedhet.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.