Négyről két évre csökkentették a kokainozó Kucsera Gábor eltiltását

sport
2016 január 7., 9:10
comments 87
photo_camera Kucsera Gábor. Fotó: Facebook.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja szerint a Nemzeti Doppingellenes Szervezet illetékes bizottsága felülvizsgálta eredeti döntését, és végül két évre eltiltotta Kucsera Gábor világbajnok kajakost, akinek tavaly júliusban egy drogteszt során a vizeletében kokaint találtak. Az első fokon eljáró bizottság augusztusban eredetileg négy évre tiltotta el a sportolót. 

A doppingellenes szervezet elfogadta a kajakos érvelését, miszerint nem sportteljesítményével összefüggésben, hanem versenyidőszakon kívül használt tiltott szert. Az eltiltás így 2017. augusztus 5-ig van érvényben, Kucsera addig sportszakemberként sem dolgozhat. 

 A határozat a 33 éves Kucsera Gábort 2017. augusztus 5-ig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől és edzőtáborozástól eltiltotta. A sportoló az eltiltás hatálya alatt sportszakemberként sem tevékenykedhet.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt