Szekeres Imréék alkotmányozó nemzetgyűlést és szakértői kormányt szeretnének

politika
2016 január 7., 6:16
comments 134

Horn-center, a menekültügyi „pozitív semlegesség” és az 50 százalékos fizetésemelés után itt az új szocialista csodafegyver, ami ledöntheti az önkényt.

A Szolnok megyei MSZP, aminek Szerekes Imre is a tagja, választási mozgalom szervezésére tett javaslatot, és arra, hogy tekintsék a 2018-ban megválasztandó Országgyűlést Alkotmányozó Nemzetgyűlésnek. Ennek egy év alatt kellene elkészítenie a Magyar Köztársaság alkotmányát, és népszavazással fogadtatná el.

Szekeres mindezt a Népszavának fejtette ki. Szerinte az Alkotmányozó Nemzetgyűlés megalakulásával megszűnne a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság és a legfőbb ügyész mandátuma, ami az Alaptörvényből származik.

Az új alkotmány alapján új választási törvényt is elfogadna az új parlament, ami ezzel a feladatát befejezettnek is tekintené.

Természetesen mindez mit sem érne a titkos összetevő, a habarcs, a rég várt messiás nélkül:

„Az MSZP tegye egyértelművé azt is, hogy kész támogatni erre az időszakra egy szakértői kormányt.”

Persze ha az új választás legitimálta az új rendszert, „akkor nyilván politikai kormányra lesz szükség”. Miért is kellenének onnantól szakértők?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt