Belize-ben akart klinikát nyitni a fogorvos, aki 2004-ben a saját spermáját fecskendezte páciensei szájába

külföld
2016 január 08., 18:19
comments 163

A kétezres évek elején Dr. John Hall rendben praktizáló fogorvos volt az Észal-Karolina állambeli Corneliusban. Egy nap azt mondta az egyik, rutinbeavatkozásra érkező női páciensének, hogy befecskendez valamit a szájába, ami talán furcsa ízű lesz, de elállítja a vérzést a nő szájában. Ezután elővett egy fecskendőt, amiből sűrű folyadékot töltött a páciense szájába.

Az a folyadék az orvos saját ondója volt.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Dr. Hall spermát fecskendezett a női betegei szájába. A dolog azért lepleződött le, mert az orvos munkatársai elkezdték gyűjtögetni ezeket a fecskendőket, miután kihallgattak egy beszélgetést az orvos és egy betege között. Az orvos ekkor is be akart fecskendezni valamit a nő szájába, de a nő ezt visszautasította, mert szerinte a cuccnak olyan szaga volt, mint az ondónak.

Az összegyűjtött fecskendőkön lefuttatott DNS-tesztek bizonyították, hogy Dr. Hall spermája volt az eszközökben.

Miután az ügy kipattant, a fogorvos még több betege jelentkezett, hogy velük is hasonló történt. Volt olyan nő is, aki azt mondta, hogy az orvos simogatta is őt.

Az orvos 2005-ben beismerő vallomást tett, ideiglenesen visszavonták az orvosigazolványát és pár hónapot börtönben is töltött.

A Vice azonban utánajárt, hogy 2015 novemberében a férfi újra fogászati klinikát akart nyitni a Belize-ben lévő San Pedróban. Az orvos egy helyi újságban, a San Pedro Sunban adott fel hirdetést, amiben fogászati asszisztenst és irodai ügyintézőket keresett egy hamarosan nyíló fogászati klinikára.

A férfi kapott is engedélyt a belize-i hatóságoktól, és ezt úgy érte el, hogy eltüntette annak nyomait, hogy köze volt a neten könnyen megtalálható spermás incidenshez. A belize-i hatóságok előtt ugyanis nem a valódi nevét, a John Robert Hallt használta, hanem Dr. Robert Bob Hallként mutatkozott be.

De ahogy közeledett a San Pedró-i klinika megnyitója, a San Pedro Sun álláshirdetésekkel foglalkozó szerkesztője egyre több aggódó ímélt kapott, amiben az olvasók linkelgették a fogorvos ondós ügyeiről szóló amerikai cikkeket, és kérdezhették, hogy ez a Dr. Hall véletlenül nem az a Dr. Hall-e.

A szerkesztő továbbította a leveleket a belize-i egészségügyi minisztériumba is, de nem kapott semmilyen választ, ezért úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet, és elment a rendőrségre a kinyomtatott cikkekkel.

A rendőrség végül órákkal a fogászati klinika megnyitója előtt tartóztatta le Dr. Hallt, amiért nem a valós nevére állíttatta ki az orvosi engedélyét.

San Pedro, Belize (Wikipédia)
photo_camera San Pedro, Belize (Wikipédia)

A férfit végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és így várja a tárgyalást. Elengedése után írt egy nyílt levelet San Pedró-iaknak, hogy ő azért ment a szigetre, hogy ingyenes fogászati kezeléssel segíthesse a helyi lakosokat. Dr. Hall a levelében azt is állította, hogy ártatlan a 2004-es spermás ügyben.

„Soha nem gondoltam volna, hogy emberek nevetségessé tehetnek, megkérdőjelezhetnek, gúnyt űzhetnek belőlem, és fenyegethetnek engem meg a kutyámat olyan dolgok miatt, amik nem tények, hanem csak feltételezések. Megvádoltak azzal a gusztustalan és abszurd tettel, hogy spermát fecskendeztem a pácienseim szájába, de nem követtem el azt, amivel vádoltak!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.