Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség Simicska vagyonőrei ellen

2016 január 8., péntek 15:56
113

Garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint erőszakosan léptek fel az egyik Simicska-féle hirdetőoszlop bontását végző munkással szemben.

A rendőrség szerint még szerdán a XI. kerületben egy hirdetőoszlopnál szóváltás alakult ki a bontási munkálatokat végző munkások, illetve egy vagyonőri cég két alkalmazottja között. A vagyonőrök követték az oszlop lebontására küldött egyik munkást, aki - miután elment a helyszínről - megállt a IX. kerületi Kvassay Jenő úton, egy benzinkúton.

A rendőrség közleménye szerint a vagyonőrök szidalmazni kezdték a sértettet, erőszakos magatartást tanúsítottak vele szemben, és miközben az megpróbált elmenekülni, az egyik vagyonőr megrongálta az autóját.  

A két gyanúsítottat még aznap előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A vagyonőrök szabadlábon védekeznek, velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja az eljárást.

A Népszabadság még szerdán írt az ügyről, akkor Simicska cége, a Mahir Cityposter ügyvédje, Magyar György nyilatkozott arról, hogy a hirdetőoszlopokat védő cégnél razziáztak a rendőrök, és két embert ki is hallgattak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt