Terroristák támadtak meg egy hurghadai szállodát

Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az egyiptomi Hurghadában, és megpróbáltak két turistát elrabolni.

Két támadót agyonlőttek a rendőrök, a két külföldit sérülésekkel szállították kórházba - jelentette a CBC egyiptomi hírtévé biztonsági forrásokra hivatkozva.

Több forrás szerint a támadók a part felől érkeztek a Vörös-tengernél lévő üdülőváros szállodájához.

De az MTI-nek helyszíni források arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és a hotel utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük. 

Az állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője a CBC-nek arról beszélt, hogy a két sebesült turista svéd állampolgár. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket.

Egy másik beszámoló szerint szerint a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó. (MTI)