Vodkagyárat alapít a CBA-s Baldauf, a Lázár-testvérek és a Nemiroff vodka ukrán gyártója

gazdaság
2016 január 08., 19:35

Szeszesital gyárat alapított a CBA-Baldauf Kft., a Lázár-Holding Kft. és az Alfa Investment Kft. A gyárban részvétársaság lesz, 20 milliós alaptőkével. Az Alfa lesz a többségi tulajdonos, a másik két cég 19,99-19,99 százalékot kap. Az új részvénytársaság neve AlcoWorld lesz, vezetője pedig az Alfa Investment Kft. tulajdonosa, Glus Oleksandr. Ő bár a Szovjetunióban született, van magyar lakcíme is.

Az Alfa ősszel alakult röviddel az Alco World indítása előtt. A Lázár Holding a CBA-s Lázárék ingatlan- és vagyonkezelője, a CBA-Baldauf Kft. pedig a CBA-csoportot vezető Baldauf-család érdekeltsége.

A hvg.hu értesülései szerint az AlcoWorldnek a Glus-család érdekeltségébe tartozó ukrán Nemiroff vodkához van köze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.