Három hónap alatt repült el egy nő Angliából Ausztráliába egy ócskavassal

Tbg
2016 január 09., 11:38

„Innom kell”

- állítólag ezekkel a szavakkal szállt ki kétfedeles, retró gépéből Tracey Curtis-Taylor, aki három hónapon át repült 21 ezer kilométert, kelt át három kontinensen, miközben ötvenszer szállt le tankolni.

Tavaly októberben szállt fel Farnborough-ban, és január 9-én érkezett meg Sydney-be.

Az 53 éves pilóta egy 1942-es Boeing Stearman „Spirit of Artemis” nevű géppel tette meg a távot ezzel is tisztelegve Amy Johnson előtt, aki 1930-ban tett meg egy hasonló utat 23 országot érintve.

A fedetlen pilotafülkéjű gépet egy technikai stáb és egy operatőri stáb is kisérte, és bár az út nagy részében egyedül vezette a gépet Curtis-Taylor, az operatőr időnként átült hozzá. (BBC/Fotó: AFP/Peter PARKS)


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.