Kivezettek egy muszlim nőt Donald Trump gyűléséről

2016 január 9., szombat 8:58
361

Rose Hamidot a biztonsági őrök vezették ki a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt, Donald Trump gyűléséről Rock Hillben, Dél-Karolinában pénteken.

Hamid muszlim, és egy sárga csillaggal a mellkasán érkezett az eseményre, és mint arról később a CNN-nek beszámolt, azért ment el, hogy lássák Trump támogatói, hogyan is néz ki egy muszlim.

Hamidot állítása szerint különösebb ok nélkül vezették ki a teremből, miután a megjelentek közül sokan elkezdtek sziszegni rá, bekiabáltak neki, és a társának, Marty Rosenbluthnak.

Mindketten csendesen szerettek volna tiltakozni Trump muszlimellenessége miatt. A nő egyébként 56 éves, és légikísérőként dolgozott.

„Gyűlölnek minket, ami elfogadhatatlan. Ez az ő gyűlöletük, nem a miénk”

- mondta Trump, miközben kivezették Hamidot.

A később a CNN-nek Hamid maga mesélte el a sztorit, és amikor megkérdezték, szavazna-e Trumpra, nemmel válaszolt. Egy betelefonáló azt kédezte tőle, volt-e nála pokolgép az eseményen.

A helyi rendőrség azzal indokolta a közbelépést, hogy zavarkeltést akadályozott meg.

Donald Trump ősszel kavart óriási vihart azzal az, egyébként egy kvázi kivitelezhetetlen alkotmánymódosítás nélkül teljes mértékben kivitelezhetetlen kijelentésével, hogy megtiltaná a muszlimoknak, hogy az USA-ba jöjjenek. (Think Progress)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt