Nyolc év börtönt is kaphatnak az SWZ torrentoldal üzemeltetői

INTERNET
2016 január 09., 21:44
comments 166

Egy nyugdíjas, egy diák, egy munkanélküli, és egy német-magyar informatikai vállalat műszaki igazgatója úgy üzemeltették az SWZ nevű torrentoldalt, hogy személyesen soha nem találkoztak.

Az oldalt 2014 októberében kapcsolata le a NAV, addig három év alatt kétezer filmet "töltöttek fel az internetre" a ceglédi ügyészség szerint. Az ügyészek úgy látják, hogy mivel nem fizették be a szerzői jogokat, ezért 360 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügynek 150 sértettje van. A négy vádlott külön-külön akár nyolc évet is kaphat.

(Hirado.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.