Elkapkodták az újra kiadott Mein Kampfot Németországban

Mivel Adolf Hitler halála óta 70 év telt el, megszűntek a szerzői jogok és szabadon kiadhatóvá vált a náci tömeggyilkos börtönben írt ideológiai alapvetése, a Mein Kampf. 

Az először 1924-ben megjelent könyvet január elsején kezdték el újra forgalmazni és egy hét alatt el is fogyott az összes példány, annak ellenére is, hogy 59 euróba, azaz 18.600 forintba kerül. 

Arash Sadeghian / Anadolu Agency

A könyvnek ez a hivatalos, kritikai újrakiadása. Mivel a szerzői jogok lejárta miatt nem lehetett megakadályozni, hogy újra megjelenjen a polcokon, társadalomtudósok több mint 3500 lábjegyzetet írtak a mű mellé, hogy ezzel cáfolják és ássák alá Hitler gondolatait. 

A nem túl alacsony ár ellenére eddig több mint 15 ezer előjegyzés érkezett a könyvre, pedig első körben mindössze négyezer példányban nyomtatták ki. Volt olyan berlini könyvesbolt, ahol az árusítás megkezdésének napján délre már elfogyott az összes példány. (Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.