Elkapkodták az újra kiadott Mein Kampfot Németországban

külföld
2016 január 10., 16:05
comments 637

Mivel Adolf Hitler halála óta 70 év telt el, megszűntek a szerzői jogok és szabadon kiadhatóvá vált a náci tömeggyilkos börtönben írt ideológiai alapvetése, a Mein Kampf.

Az először 1924-ben megjelent könyvet január elsején kezdték el újra forgalmazni és egy hét alatt el is fogyott az összes példány, annak ellenére is, hogy 59 euróba, azaz 18.600 forintba kerül.

photo_camera Arash Sadeghian / Anadolu Agency

A könyvnek ez a hivatalos, kritikai újrakiadása. Mivel a szerzői jogok lejárta miatt nem lehetett megakadályozni, hogy újra megjelenjen a polcokon, társadalomtudósok több mint 3500 lábjegyzetet írtak a mű mellé, hogy ezzel cáfolják és ássák alá Hitler gondolatait.

A nem túl alacsony ár ellenére eddig több mint 15 ezer előjegyzés érkezett a könyvre, pedig első körben mindössze négyezer példányban nyomtatták ki. Volt olyan berlini könyvesbolt, ahol az árusítás megkezdésének napján délre már elfogyott az összes példány. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.