Mentőexpedíció, Kate Winslet harmadszor és Lady Gaga

FILM
2016 január 11., 05:37
comments 42

A 73. Golden Globe díjátadón a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, magyarként elsőként Nemes Jeles László kapta a Saul fia rendezéésért. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének díjátadóján a legjobb drámai alkotásnak Alejandro González Inárritu A visszatérő című filmet választották, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett. A vígjátékok között a legjobb férfi főszereplő díját a Mentőexpedíció főszereplőjének, Matt Damonnak ítélték oda, a színésznőknél Jennifer Lawrence, a Joy című film főszereplője nyert.

photo_camera Paul Drinkwater/NBCUniversal

A mellékszereplők közül Sylvester Stallone és Kate Winslet kapott díjat, a brit színésznő már harmadszor vehette át a Golden Globe díját, most a Steve Jobs című filmben nyújtott alakításáért. Stallonet viszont először díjazták. 

A legjobb forgatókönyv Aaron Sorkin Steve Jobs filmje lett, a legjobb betétdal a 007 Spectre főcímdala, a Writing's on the Wall lett. Animációs filmek között az Agymanók nyert, a legjobb drámai sorozat a Mr. Robot, a legjobb vígjátéksorozat a Mozart in the Jungle lett. A legjobb minisorozat vagy tévéfilm műfajának legjobb színésznőjének Lady Gagat válaszották, aki az Amerikai horror történet Hotel című évadában szerepelt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.