Mentőexpedíció, Kate Winslet harmadszor és Lady Gaga

A 73. Golden Globe díjátadón a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, magyarként elsőként Nemes Jeles László kapta a Saul fia rendezéésért. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének díjátadóján a legjobb drámai alkotásnak Alejandro González Inárritu A visszatérő című filmet választották, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett. A vígjátékok között a legjobb férfi főszereplő díját a Mentőexpedíció főszereplőjének, Matt Damonnak ítélték oda, a színésznőknél Jennifer Lawrence, a Joy című film főszereplője nyert.

Paul Drinkwater/NBCUniversal

A mellékszereplők közül Sylvester Stallone és Kate Winslet kapott díjat, a brit színésznő már harmadszor vehette át a Golden Globe díját, most a Steve Jobs című filmben nyújtott alakításáért. Stallonet viszont először díjazták. 

A legjobb forgatókönyv Aaron Sorkin Steve Jobs filmje lett, a legjobb betétdal a 007 Spectre főcímdala, a Writing's on the Wall lett. Animációs filmek között az Agymanók nyert, a legjobb drámai sorozat a Mr. Robot, a legjobb vígjátéksorozat a Mozart in the Jungle lett. A legjobb minisorozat vagy tévéfilm műfajának legjobb színésznőjének Lady Gagat válaszották, aki az Amerikai horror történet Hotel című évadában szerepelt. (MTI)