Mentőexpedíció, Kate Winslet harmadszor és Lady Gaga

A 73. Golden Globe díjátadón a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, magyarként elsőként Nemes Jeles László kapta a Saul fia rendezéésért. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének díjátadóján a legjobb drámai alkotásnak Alejandro González Inárritu A visszatérő című filmet választották, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett. A vígjátékok között a legjobb férfi főszereplő díját a Mentőexpedíció főszereplőjének, Matt Damonnak ítélték oda, a színésznőknél Jennifer Lawrence, a Joy című film főszereplője nyert.

Paul Drinkwater/NBCUniversal

A mellékszereplők közül Sylvester Stallone és Kate Winslet kapott díjat, a brit színésznő már harmadszor vehette át a Golden Globe díját, most a Steve Jobs című filmben nyújtott alakításáért. Stallonet viszont először díjazták. 

A legjobb forgatókönyv Aaron Sorkin Steve Jobs filmje lett, a legjobb betétdal a 007 Spectre főcímdala, a Writing's on the Wall lett. Animációs filmek között az Agymanók nyert, a legjobb drámai sorozat a Mr. Robot, a legjobb vígjátéksorozat a Mozart in the Jungle lett. A legjobb minisorozat vagy tévéfilm műfajának legjobb színésznőjének Lady Gagat válaszották, aki az Amerikai horror történet Hotel című évadában szerepelt. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.