18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A köztévé egy több éves egyiptomi videóról állította azt, hogy a kölni molesztálásról készült

media
2016 január 12., 12:45
comments 410

A közmédia munkatársai az M1 hírcsatornán közöltek részletet egy videóból ezzel a szöveggel:

„Szilveszter éjszaka Kölnben készült az a felvétel, amely nemrég került fel az egyik legnagyobb videomegosztó oldalra. Több tucat migráns vesz körül egy szőke nőt, akinek esélye sem volt a menekülésre. Hiába kiabált és próbálta újra és újra ellökni magától a migráns férfiakat, azok nem engedték. A videót valószínűleg telefonnal készítette az egyikük, hosszan mutatja a dulakodást.”



Csakhogy ez az eredeti videó (vigyázat, felkavaró tartalom):


A videó nem Kölnben készült szilveszterkor, hanem 2013-ban Kairóban a Tahrír téren, ahol egy holland turistát erőszakoltak meg.

Akár megint hírhamisítás történt, akár csak fogalmatlanul felhasználtak egy ellenőrizetlen videót, mindenképp nagy teljesítmény az évi 80 milliárd forint közpénzből működő MTVA-tól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.