18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

A köztévé egy több éves egyiptomi videóról állította azt, hogy a kölni molesztálásról készült

2016 január 12., kedd 12:45
419

A közmédia munkatársai az M1 hírcsatornán közöltek részletet egy videóból ezzel a szöveggel:

„Szilveszter éjszaka Kölnben készült az a felvétel, amely nemrég került fel az egyik legnagyobb videomegosztó oldalra. Több tucat migráns vesz körül egy szőke nőt, akinek esélye sem volt a menekülésre. Hiába kiabált és próbálta újra és újra ellökni magától a migráns férfiakat, azok nem engedték. A videót valószínűleg telefonnal készítette az egyikük, hosszan mutatja a dulakodást.”Csakhogy ez az eredeti videó (vigyázat, felkavaró tartalom):

<div class="flex-video"><iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/XqgQl6dwhdo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></div>

A videó nem Kölnben készült szilveszterkor, hanem 2013-ban Kairóban a Tahrír téren, ahol egy holland turistát erőszakoltak meg.

Akár megint hírhamisítás történt, akár csak fogalmatlanul felhasználtak egy ellenőrizetlen videót, mindenképp nagy teljesítmény az évi 80 milliárd forint közpénzből működő MTVA-tól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt