Háromnegyed órán át bömbölt a kocsiban hagyott 1,5 hónapos csecsemő

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt emelt vádat egy házaspárral szemben, akik a vád szerint tavaly júliusban a nyári melegben egy budapesti bevásárlóközpont parkolójában, a lezárt autóban hagyták a 1,5 hónapos gyereküket.

A vádirat szerint a szentendrei házaspár 2015. július 1-én a déli órákban kocsival leparkolt egy III. kerületi bevásárlóközpont előtt, az autó az ablakait pár cm-re lehúzták, majd a kocsit lezárták úgy, hogy abban őrizetlenül hagyták a 1,5 hónapos kisfiukat.

A 28-31 fokos hőmérsékletben az autóban felügyelet nélkül hagyott csecsemő kb. háromnegyed órán át folyamatosan sírt, de a szülei ezalatt egyszer sem jelentek meg a kocsinál, hogy ellenőrizzék a gyereket. Az egyedül hagyott, síró gyerekre a járókelők figyeltek fel, akik értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A gyerek a kánikulában egészségkárosodást nem szenvedett, de a vádlottak súlyos kötelességszegése veszélyeztette a testi épségét és fejlődését.

A kerületi ügyészség a szülőket kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és emiatt velük szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. (MKLU)