Na ezt nevezem én adatújságírásnak

Egyik kedvenc subredditem az /r/dataisbeautiful, ahol egyrészt nagyon hasznos adathalmazok, másrészt még annál is hasznosabb adatvizualizációs technikák szoktak lenni. Olykor-olykor pedig adatbuzi redditorok nagyon vicces petprojektjei, mint például

MasturbationData átfogó kutatása saját maszturbálási szokásairól,

amit most, egy év adatainak összesítésével le is zárhatott.

Minden grafikon az imgurról van.

Az adatok összesítéséből kiderült, hogy MasturbationData az esetek túlnyomó többségében az ágyában verte ki. Gyakoriság szempontjából a

legkeményebb

hónap január volt több olyan nappal, amikor legalább 6-szor is kiverte. 

Márciusban viszont öt olyan nap is volt, amikor egyáltalán nem maszturbált, akár csak decemberben, de az előfeltevésemmel szemben nem a decemberi nagycsaládos ünnepek miatt, mert karácsonykor napi egyszer azért rárántott.

A napi átlag maszturbációszám hosszútávú alakulása alapján arra következtethetünk, hogy MasturbationData idővel belefáradt az állandó rejszolásba, mert napi átlaga a kiemelkedően erős januári kezdés után valamivel 2 alatt stabilizálódott. 

Önkielégítései átlagos hossza már jobban hullámzott, de a csúcspont ebben is január volt. Legtöbbször amúgy két percen belül a csúcsra ért, egyéni rekordja viszont egy maratoni, 54 perces rejszolás volt. 

(Via Reddit)