Putyin állítja, hogy merő kedvességből eresztette rá a kutyáját a kutyáktól rettegő Merkelre

külföld
2016 január 12., 18:37
comments 312

Amikor az akkor még csak két éve kancellár Angela Merkel 2007 januárjában találkozott Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök több modortalan gesztust is tett, amit akkor a német sajtó úgy értelmezett, hogy ezzel is erőfölényét próbálta jelezni a német kancellárral szemben. A leglátványosabb jelenet az volt, amikor a tárgyalásokat megszakító fotózási szünetben egyszercsak beengedték a terembe Putyin Koni nevű labradorát.

Merkel és Putyin tárgyal Szocsiban (Fotó:  Dmitrij Asztakov / orosz elnöki hivatal / ITAR-TASZSZ / AFP)
photo_camera AFP PHOTO / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / ITAR-TASS / AFP / ITAR-TASS / DMITRY ASTAKHOV

Ez azért volt különösen modortalan, mert Merkelről akkor már köztudomású volt, hogy amióta 1995-ben megtámadta egy kutya, retteg tőlük.

Ez az akkor készült felvételeken is látható volt. A helyzeten csak ront, hogy míg a képeken Merkel sanda gyanakvással figyeli a kutyát, Putyin mintha gúnyosan nevetgélne Merkel rettegésén.

Merkel akkor azt mondta, hogy "értem, hogy miért kellett ezt tennie. Bizonyítani akarta, hogy ő férfi. Pedig csak a saját gyengeségétől fél. Oroszországnak semmije sincs. Se sikeres politikája, se sikeres gazdasága. Csak ez van neki".

Putyin most, a Bildnek adott interjújában azt állította, hogy valójában semmi ilyesmiről nem volt szó. "Én csak valami kedveset akartam csinálni. Amikor megtudtam, hogy nem szereti a kutyákat, természetesen bocsánatot kértem". (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.