Putyin állítja, hogy merő kedvességből eresztette rá a kutyáját a kutyáktól rettegő Merkelre

2016 január 12., kedd 18:37
312

Amikor az akkor még csak két éve kancellár Angela Merkel 2007 januárjában találkozott Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök több modortalan gesztust is tett, amit akkor a német sajtó úgy értelmezett, hogy ezzel is erőfölényét próbálta jelezni a német kancellárral szemben. A leglátványosabb jelenet az volt, amikor a tárgyalásokat megszakító fotózási szünetben egyszercsak beengedték a terembe Putyin Koni nevű labradorát.

AFP PHOTO / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / ITAR-TASS / AFP / ITAR-TASS / DMITRY ASTAKHOV

Ez azért volt különösen modortalan, mert Merkelről akkor már köztudomású volt, hogy amióta 1995-ben megtámadta egy kutya, retteg tőlük.

Ez az akkor készült felvételeken is látható volt. A helyzeten csak ront, hogy míg a képeken Merkel sanda gyanakvással figyeli a kutyát, Putyin mintha gúnyosan nevetgélne Merkel rettegésén.

Merkel akkor azt mondta, hogy "értem, hogy miért kellett ezt tennie. Bizonyítani akarta, hogy ő férfi. Pedig csak a saját gyengeségétől fél. Oroszországnak semmije sincs. Se sikeres politikája, se sikeres gazdasága. Csak ez van neki".

Putyin most, a Bildnek adott interjújában azt állította, hogy valójában semmi ilyesmiről nem volt szó. "Én csak valami kedveset akartam csinálni. Amikor megtudtam, hogy nem szereti a kutyákat, természetesen bocsánatot kértem". (Via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt