Holtan találták meg lakásában Putyin egyik ismert kritikusát

Vladimir Pribylovsky újságíró és Oroszország egyik legnevesebb politikai kommentátora volt, évek óta Vlagyimir Putyin egyik leghevesebb kritikusának számított. 

Kedden lakásában fia találta meg holttestét, halálának okáról egyelőre nem tudni semmit. Pribylovsky fiatalon a bizánci birodalom történetével foglalkozott az egyetemen, és már a nyolcvanas években meggyűlt a baja a szovjet cenzúrával, miután szamizdat irodalmak terjesztésében működött közre. 

via Wikipedia

A kilencvenes évek eleje óta ismert újságírónak számít, a Panorama című lap és elemzőműhely egyik alapítója volt. Több alkalommal kiadta az orosz politika kikicsodáját, a kétezres években pedig megalapította az anticompromat.org honlapot, amin az orosz politikai élet szereplőiről lehet többet megtudni. 

2007-ben a rendőrség házkutatás során lefoglalta Putyinról készülő könyvéhez írt vázlatokat. Könyve végül 2009-ben jelent meg. Azzal a Yuri Feltishinsky-vel írta közösen, aki Alexander Litvinenko társszerzője is volt. Az egykor titkosszolgálati tisztként dolgozó Litvinenko Nagy-Britanniában halt meg, mint kiderült, polóniummérgezésben. 2006-ban megjelent könyvük arról szólt, hogy az orosz titkosszolgálatok megrendezett terrorcselekményekkel segítették hatalomra Putyint.  (Telegraph)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;