Hosszú Katinka nem lesz ott a csütörtöki Év sportolója gálám

sport
2016 január 13., 05:33
comments 157

Hosszú Katinka biztosan nem fog kezet fogni Gyárfás Tamással csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezendő Év sportolója gálán, írja a Bors. A lap úgy tudja az úszószövetség elnöke tervezte átadni 2015 legjobb női versenyzőjének járó díjat, amit biztosan Hosszú nyer majd meg. Az úszónő viszont már elrepült az Egyesült Államokba, Austinba, ahol hétvégén az Arena Pro sorozat második állomásán indul majd. 

AFP / CHRISTOPHE SIMON

Hosszú és edzője Shane Tusup hirtelen döntöttek a kinti versenyről, állítólag vasárnap utaztak ki és már onnan kérték a Magyar Úszószövetségtől az engedélyt, hogy elindulhassanak a kinti versenyen. Erre válaszolt a szövetség azzal a zsarolással, hogy csak akkor adnak neki engedélyt, ha telefonon beszél Kiss László szövetségi kapitánnyal. 

Más részről viszont ez az állítólagos hirtelen versenyötlet butaság, és a szövetség bírálata, hogy nem érik el Katinkát több mint furcsa, írja a Bors, hiszen a dopping­ellenőrzések miatt a válogatott sportolók minden lépéséről tudnak az érintettek. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint minden versenyzőnek 90 napra előre jeleznie kell, hogy mikor hol tartózkodnak. Tiszeker szerint három hónapja tudható, hogy 

"Hosszú melyik versenyeken indul és hol edz."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.