Rakják vissza a Simicska-oszlopokat az Andrássy útra

Budapest
2016 január 13., 11:51
comments 249

2016 Budapestjét két érdekes ügy borzolja:

  • Tényleg megállnak a HÉV-ek mindjárt a város közigazgatási határán?
  • Simicska Lajos őrző-védői vagy a főváros bontói győznek a hirdetőoszlopkért vívott háborúban?

Az előbbiről már ma kiderült, hogy a miniszterelnök nem ad HÉV-ezésre pénzt, mert Budapest egy irodalmi kérdés. 

A másodikról pedig az, hogy a keddi bírósági ítélet nyomán a korábban leszerelt Mahír-oszlopokat elkezdték visszatenni a helyükre. A képen egy Andrássy úti példány áll éppen a helyére, szerda kora délután:Az oszlopháború háttere:

A Simicska Lajos érdekeltségének számító Mahír 2006-ban jogot nyert Budapesttől, hogy 25 évig bírja a város hirdetőoszlopait. 2015 szeptemberében a Fővárosi Közgyűlés a szerződést egyoldalúan felmondta, mert előnytelennek érzi. Felszólította a Mahírt, hogy vigyék el az oszlopaikat. A szerződésbontást a Mahír megtámadta a bíróságon, és kérte, hogy amíg nincs ítélet, addig ne lehessen az oszlopokat elbontani. A főváros decemberben megbízta az egyik saját cégét, hogy bontsa el az oszlopokat. Januárban el is kezdték bontani. A Mahír őrző-védőket vezénylet az oszlopok védelmére. Néhány oszlopot azért leszereltek. Kedden a bíróság kimondta, hogy amíg a szerződésbontásról szóló perben nincs ítélet, addig nem szabad bontani, sőt, vissza kell tenni az oszlopokat. Most visszateszik. 

Hamarosan folytatódik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt