Rakják vissza a Simicska-oszlopokat az Andrássy útra

Budapest
2016 január 13., 11:51
comments 249

2016 Budapestjét két érdekes ügy borzolja:

  • Tényleg megállnak a HÉV-ek mindjárt a város közigazgatási határán?
  • Simicska Lajos őrző-védői vagy a főváros bontói győznek a hirdetőoszlopkért vívott háborúban?

Az előbbiről már ma kiderült, hogy a miniszterelnök nem ad HÉV-ezésre pénzt, mert Budapest egy irodalmi kérdés. 

A másodikról pedig az, hogy a keddi bírósági ítélet nyomán a korábban leszerelt Mahír-oszlopokat elkezdték visszatenni a helyükre. A képen egy Andrássy úti példány áll éppen a helyére, szerda kora délután:

photo_camera

Az oszlopháború háttere:

A Simicska Lajos érdekeltségének számító Mahír 2006-ban jogot nyert Budapesttől, hogy 25 évig bírja a város hirdetőoszlopait. 2015 szeptemberében a Fővárosi Közgyűlés a szerződést egyoldalúan felmondta, mert előnytelennek érzi. Felszólította a Mahírt, hogy vigyék el az oszlopaikat. A szerződésbontást a Mahír megtámadta a bíróságon, és kérte, hogy amíg nincs ítélet, addig ne lehessen az oszlopokat elbontani. A főváros decemberben megbízta az egyik saját cégét, hogy bontsa el az oszlopokat. Januárban el is kezdték bontani. A Mahír őrző-védőket vezénylet az oszlopok védelmére. Néhány oszlopot azért leszereltek. Kedden a bíróság kimondta, hogy amíg a szerződésbontásról szóló perben nincs ítélet, addig nem szabad bontani, sőt, vissza kell tenni az oszlopokat. Most visszateszik. 

Hamarosan folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.