Tarlós emberileg csalódott Orbán Viktorban

Budapest
2016 január 13., 15:20
comments 717

Az Index készített interjút a budapesti főpolgármesterrel, aki az utóbbi hónapokban a főváros finanszírozása miatt került konfliktusba a kormánnyal. Mostanra már odáig fajult a helyzet, hogy Tarlós egyenesen ultimátumot adott a kormánynak: ha nem fizetik ki a BKK finanszírozásából hiányzó összeget, akkor február közepétől csak Budapest határáig fognak járni az amúgy agglomerációt is érintő járatok. 

Tarlós erről azt mondta, hogy egyetlen esetben tudnak megegyezni: ha az állam átveszi az agglomerációs járatok finanszírozását. 

„Ebben nem tudok és nem is akarok engedni. Ezt egyébként beígérte a miniszterelnök”

– mondta Tarlós. A főpolgármester legutóbb december közepén tárgyalt a miniszterelnökkel, és bár nem vesztek össze, de most utólag úgy érzi, a találkozó a reméltnél kevesebb eredményt hozott.

A parlamenten kapkodva keresztülvitt, a főváros finanszírozását átalakító salátatörvényről pedig elég kiábrándult hangulatban beszélt:

„Ennél is nagyobb csalódás volt számomra, főleg emberileg. Mert mindent a politikában sem lehet. Az szövetségesek között méltatlan magatartás, ahogy ezt a salátatörvényt bevitték és megszavazták a parlamentben.”

Tehát: az agglomeráció ne a fővárosra haragudjon, ha nincs miből finanszírozni, akkor nincs. Haragudjanak az államra! 

Minimum 16 milliárd forintról szól most a vita, tavaly ennyibe került az elővárosi közlekedés finanszírozása. Szívott a főváros a rezsicsökkentéssel is, aminek Tarlós ugyan mint állampolgár örült, de részben ezért most elég rosszul állnak a fővárosi közműcégek. 

Azzal kapcsolatban, hogy felmerült-e lemondása, Tarlós elmondta, hogy

„nem belvárosi selyemfiúszalonokban cseperedtem fel, ha leütnek és fel kell állnom, akkor én fel szoktam állni, nem feladni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.