A KDNP elhatárolódik a szingliadós, népesedési biztosos ötletektől

Nem is KDNP-s munkaanyag a KDNP-s, "Cselekvési terv" című munkaanyag, amiben szingliadóról, népesedési biztosról és abortusz-korlátozásról van szó, írja közleményében a KDNP.

Pócspetri, 2015. február 25. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján rendezett megemlékezésen a pócspetri római katolikus templomban 2015. február 25-én. MTI Fotó: Balázs Attila

A közlemény szerint a KDNP egy demokratikus párt, ahol van lehetőség magánvélemények megfogalmazására. De "ettől még ezek nem válnak a pártprogram részévé". A párt szerint egyébként az "első számú nemzeti sorskérdés" a súlyos demográfiai helyzet, aminek megoldását a családbarát gondolkodásban és a családtámogatásban látják.

Végül egy egészen messzire mutató sor is van a KDNP közelményében:

"A Barankovics Alapítvány kiadványaiból különböző világnézet képviselőinek gondolatait idézhetjük. Elég, ha Jürgen Habermas nevét említjük. Egy szellemi műhely esetében ez természetes."

(KDNP)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;