Autóba rejtett pokolgép robbant Törökország délkeleti részén

Az eddigi jelentések szerint két ember biztosan meghalt és legalább 39-en megsebesültek, mikor egy autóba rejtett pokolgép robbant a Törökország délkeleti részén Diyarbakir tatomány Cinar nevű városának rendőrsége előtt.

A helyi média beszámolói szerint már a bomba is nagy kárt tett a rendőrség falaiban, de a támadók később rakétákat is belőttek az épületbe, és kézifegyverekből is tüzet nyitottak.

A Guardian szerint a két halott egy nő és egy kisbaba.

A sebesültek között is sok a nő és a gyerek, a merényletben ugyanis megrongálódott az a ház is, amiben több helyi rendőr is szolgálati lakást kapott. Itt főleg a rendőrök feleségei és gyerekei voltak otthon.

A török média szerint a kurd szeparatista Kurd Munkáspárt, a PKK lehet felelős a merényletért, de hivatalosan még semmilyen szervezet nem vállalta magára a támadást.

A Diyarbakir tartománytól délre lévő Mardin tartományban is megtámadtak egy rendőrkapitányságot, de onnan nem jelentettek sérülteket. Mardin közvetlenül szomszédos a polgárháború sújtotta Szíriával.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.