Soros György (!!!) könyveit égették Oroszországban

külföld
2016 január 14., 14:44
comments 235

Az észak-szibériai Vorkutában a helyi tartományi kormány parancsára elégettek 53 könyvet, amiknek összesen annyi bűnük volt, hogy Soros György egyik alapítványa finanszírozta a megjelenésüket a "bölcsészettudomány tanításának megújítása" program keretében. A bűnös könyveket a helyi bányásziskola könyvtárában találták. 

Az orosz kormány kultuszminisztere elhatárolódott az esettől. Az viszont tény, hogy a könyveket kiadó civil szervezetet tavaly gyakorlatilag betiltották Oroszországban. Egy kormánymegbízott pedig arról egy levélben, hogy a Soros által finanszírozott könyvek idegenek az orosz nép történelem- és kultúrafelfogásától.

A Komi Köztársaságban található Vorkuta egyébként kifejezetten szívderítő hely:

photo_camera

(TASS, Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt