Soros György (!!!) könyveit égették Oroszországban

külföld
2016 január 14., 14:44
comments 235

Az észak-szibériai Vorkutában a helyi tartományi kormány parancsára elégettek 53 könyvet, amiknek összesen annyi bűnük volt, hogy Soros György egyik alapítványa finanszírozta a megjelenésüket a "bölcsészettudomány tanításának megújítása" program keretében. A bűnös könyveket a helyi bányásziskola könyvtárában találták. 

Az orosz kormány kultuszminisztere elhatárolódott az esettől. Az viszont tény, hogy a könyveket kiadó civil szervezetet tavaly gyakorlatilag betiltották Oroszországban. Egy kormánymegbízott pedig arról egy levélben, hogy a Soros által finanszírozott könyvek idegenek az orosz nép történelem- és kultúrafelfogásától.

A Komi Köztársaságban található Vorkuta egyébként kifejezetten szívderítő hely:

photo_camera

(TASS, Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.