Egy bajor polgármester egy menekültekkel teli buszt küldött Merkelnek

külföld
2016 január 15., 06:31
comments 180

Peter Dreier, Landshut polgármestere Angela Merkel berlini irodája elé küldött egy menekültekkel teli buszt, hogy így jelezze:

a német menedékpolitika nem működik.

A busz csütörtök este érkezett meg Berlinbe, előzetesen szóltak is erről Merkelnek. A német kormány válasza az volt, hogy a menekültek ellátása a helyi és állami hatóságok dolga (a kormány támogatásával), de ebben az esetben egy éjszakára megoldják az elhelyezésüket.

A busz másfél órát állt az iroda előtt, majd elhajtottak, mert Dreier azt mondta, nem volt elégedett a szükségszállással, amit a kormány felajánlott, és inkább maga fizetett ki egy éjszakát. 

"Miközben nem látszik, hogy a menekülthullámnak vége lenne a közeljövőben, egyre kevesebb a hely, újabb szállásokat viszont nem építenek"  - mondta Dreier. A 152 ezres Landshutban 2100 menedékkérőt kellene elszállásolni. Arról, hogyan változott meg a közhangulat Németországban menekültügyben, a napokban írtunk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.