Köln az utolsó szög lehet az uniós menekültpolitika koporsójában

migráció
2016 január 15., 08:56
comments 181

És ezt nem valamelyik károgó publicista írja, hanem egy találkozón hangzott el Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos és EP-képviselők között.

Avramopulosz elismerte, hogy a 160 ezer menekült tervezett letelepítése Európában nem működik. Ennek oka szerinte, hogy az országok nem működnek együtt, sokan belpolitikai motivációk alapján cselekednek. A letelepítés pedig csak akkor hozhatna pozitív eredményeket, ha legalább valamennyire elkezdene működni.

Ehhez képest eddig összesen 272 embert sikerült letelepíteni.

Az országok, akik eddig sem akartak befogadni senkit, gondolhatják, a kölni események után mennyire akarják, 

mondta egy diplomata a Politico.eu cikke szerint.

Avramopulosz egyáltalán nem optimista, amire minden oka megvan - a menekültválság idén még súlyosabb lehet, januárban eddig többször annyi ember érkezett Európába, mint tavaly ilyenkor ugyanennyi idő alatt. 

Avramopulosz szerint viszont a Schengen-övezetet mindenképp meg kell védeni, mert ha az összeomlik, az "európai álom vége kezdődhet el"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.