Legalább húsz embert megöltek a Burkina Fasó-i luxushotelben

külföld
2016 január 16., 05:07
comments 55

Péntek este, helyi idő szerint nem sokkal nyolc óra előtt feltételezhetően iszlamista fegyveresek támadták meg Burkina Faso fővárosában a Splendid hotelt, ami különösen népszerű a külföldi turisták és ENSZ-alkalmazottak körében. A szemtanúk szerint a fegyveresek felrobbantottak több autót a szálloda előtt, tüzet nyitottak a hotel mellett kávézóra, ezután tűzharcba keveredtek a kiérkező biztonsági erőkkel, majd elfoglalták a hotelt, ahol túszokat ejtettek. A túszszabadításban a francia különleges egységek is részt vesznek.

photo_camera AFP / AHMED OUOBA

"A legfrissebb jelentések szerint legalább hatvan túszt sikerült kiszabadítani az ouagadougoui hotelből", mondta Remis Dandjinou, Burkina Faso kommunikációs minisztere szombat hajnalban.

A kiszabadított túszok között van az ország munkaügyi minisztere, Clement Sawadogo is. A hatvan kiszabadított túsz közül harmincan megsebesültek a korábbi tűzharcban. A kommunikációs miniszter szerint vannak halálos áldozatai a támadásnak, de pontos számot egyelőre nem tud. 

photo_camera AFP / NABILA EL HADAD

Az AFP-nek nyilatkozó Simon Compaoré belügyminiszter elmondta, hogy a szállodával szemközti kávézó teraszán a tűzoltók egy tucat holttestet találtak. Más források szerint legalább húsz halálos áldozata van a hotel elleni terrortámadásnak. A belügyminiszter megjegyezte, hogy egyelőre nem tudják, hogy hány támadó van. Egyes beszámolók három, mások hat maszkos férfiról szóltak. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.