Rákapott a malacra a magyar

gasztronómia
2016 január 16., 05:38
comments 57

Az áfacsökkentés hatására egyértelműen megnőtt a sertéshús iránti kereslet, jelentette Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. A Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatok igazgatója az eltelt két hét adatai alapján még pontos forgalmi adatot nem tudott mondani, de Éder szerint egyértelműen látszik, hogy nagyáruházláncoknál megnőtt a sertéshús vásárlása. 

photo_camera

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára, Menczel Lászlóné is hasonló tapasztalatokról számolt be, a Szakmaközi Terméktanács is növekedést lát. Bár egyelőre 

több sertéshúsrész áfabesorolása nem egyértelmű.

A fej, toka- és hasi szalonna, körmök áfakulcsáról a NAV hamarosan a hivatalos adóhivatali állásfoglalás tesz közé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.