"Amikor a vonal szakadozni kezd, és váratlanul elkezdi visszajátszani a beszélgetéseteket az elejéről"

Még tavaly szeptember jelezte Jávor Benedek, hogy szerinte telefonját lehallgatják. A EP-képviselő, akkor erről így számolt be:

“amikor egy civil jogvédővel beszélsz telefonon, majd a vonal szakadozni kezd, és váratlanul elkezdi visszajátszani a beszélgetéseteket az elejéről, miközben az ember, akivel telefonáltál, felhív a másik telefonodon – na az priceless."

A TASZ ügyvédje ezek után a információszerzést végző hivatalokhoz fordult. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot felügyelő honvédelmi minisztertől azt a választ kapták, hogy nem végeztek ilyen megfigyelést, de a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium is úgy nyilatkozott, hogy az Információs Hivatal és az Alkotmányvédelmi Hivatal

"jogellenes"

információgyűjtést nem végzett. A TASZ egy idén januári strasbourgi ítéletre hivatkozva, ami szerint a megfigyelések magyarországi szabályozása  az emberi jogi minimumokat rögzítő európai egyezménnyel ellentétes, mivel nem biztosít független bíróság által végzett, minden egyedi ügyben érvényesülő kontrollt, kéri az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát, hogy hozza összhangba a magyarországi szabályozást az uniós normákkal. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.