Az orosz ortodox egyház feje szerint a homoszexualitás elfogadása miatt is erősödik az Iszlám Állam

Kirill moszkvai pátriárka szerint nem csoda, hogy vannak muszlimok, akik az Iszlám Államhoz menekülnek, mert az európai társadalmak istentelen civilizációvá váltak, ahol elfogadják olyan események létezését, mint egy melegfelvonulás. 

A legfőbb ortodox vezetővel az egyház honlapján jelent meg egy interjú, melyben arról beszélt, hogy az ISIS egy újfajta civilizációt tudott teremteni, szemben az istentelen, szekuláris, sőt szekularitásában radikális társadalmakhoz képest. 

Putyin és Krill ( AFP / POOL / ALEXEI DRUZHININ)

Szerinte az istentelen civilizációk terjedése egyenesen vezet ahhoz, hogy fiatalok a szélsőségekre figyelnek oda. Szerinte sokakat, akik a terrorszervezet önhatalmúlag kikiáltott kalifátusát választották, őszinte szándékok vezényeltek, és igazi vallásos alapon állt meggyőződésük. 

Kirill pátriárkának nem ez az első kirohanása a homoszexualitás ellen, 2013-ben az azonos neműek házasságának engedélyezését nevezte az Apokalipszis jelének, és felszólította az embereket, hogy jobban harcoljanak a melegek jogainak terjedése ellen. (Independent)