Bíróság elég állítják az egykori auschwitzi mentőst

külföld
2016 január 18., 17:33
comments 349

Németországban a jövő hónapban állhat bíróság elé a 95 éves Hubert Z., aki egykor Auschwitz mentősként dolgozott. A vád szerint bűnrészes 3681 ember megölésében. A férfi, akinek vezetéknevét nem hozták nyilvánosságra, 1943 októberétől 1944. januárjáig őrmester volt a haláltáborban, majd 1944 augusztus közepétől szeptember 14-ig az ott dolgozó mentősöket vezette. Az ügyészség szerint közvetlenül nem vett részt gyilkosságban a férfi, de azzal, hogy tudta, hogy ott mi folyik és annak működésében önként szerepet vállalt, bűnrészes. 

A rostocki bíróság decemberben megállapította, hogy a férfi alkalmas a tárgyalás lefolytatására, ami február 29-én kezdődik Neubrandenburgban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.