Csodálatosan idióta képpel indul az Új Taxisblokád

Úgy osztja a közönség a fenti képet, mintha fizetne érte a Facebook, maguk a taxisok is kitették a tünetésük oldalára, szóval azonnal a Belvárost megbénító demonstráció egyik fontos propagandaeszközévé vált ez a csodálatraméltóan idióta „infografika”. Annyira béna, hogy bennem az is felmerült, hogy nem egy Uber-lelkű viccmester csinálta-e. De ha egyszer a taxisok és rajongóik imádják, akkor ez lényegében mindegy is.

A kép eredetije amerikai. Egy, az Aljazeera weboldalán megjelent 2014.-es véleménycikk illusztrációja volt, a szövege eredetileg a taxisok és Uber-sofőrök munkaügyi körülményeit hasonlította össze:

A magyar verzió azonban mérföldekkel veri a száraz, még csak nem is gyűlölködő amerikait! Nehéz kiválasztani, hogy mi a legjobb a magyar taxisok propagandaszövegében:

  • Az, hogy minden társadalmi csoport közül pont ők, a legendás szabálykövetők, akik soha de soha nem ajánlgatnának kurvákat százalékért és soha nem csapnának be senkit, szóval pont ők cinkelik azzal az ubereseket, hogy „nem teljesítek egyetlen MAGYAR törvényt sem?” 
  • A hátára fekvő és közben bepisilő kiskutyát felidéző, túllihegett kísérlet a benyalásra azzal a szöveggel, hogy „Megfelelek a kormányunk elvárásainak”?
  • A szimplán agyalágyult „Már +15 C-ba felrakom a téligumit”?
  • A még annál is agyalágyultabb, ugyanakkor szlogennek tökéletes „Ha nincs neted, akkor megszívtad!”?

Nehéz választani, de semmi szükség rá. Ezt így egyben érdemes élvezni, addig is jó dugóban állást mindenkinek!