18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Rendőrök vitték el egy Manet-kép elől a pinavillantó performanszművészt

MŰVÉSZET
2016 január 18., 07:25

A rendőrök vittek el egy nőt a párizsi Musée d’Orsay egyik kiállításáról vasárnap, mert meztelenül befeküdt Edouard Manet Olympia című festménye elé, amely egyébként egy meztelen prostituáltat ábrázol.

photo_camera

A múzeumlátogatók épp a egy prostitúcióról szóló kiállítást nézegettek, mikor a luxemburgi  performanszművész, Deborah de Robertis ledobta a ruháit, és felvette a Manet-képen látható pózt.

Miután nem engedett a biztonsági őr kérésének, hogy vegyen fel valamit, rendőrök vitték el. De Robertis vizsgálati fogságba helyezték, az ügyészség hétfőn dönti el, hogy mit kezdjenek vele. Az ügyvédje szerint nagyon rossz üzenete van annak, mikor művészeket tartóztatnak le.

photo_camera

A nő ügyvédje szerint csak egy művészi performanszról van szó. Deborah de Robertis egy kamerát is vitt magával, hogy felvehesse az emberek reakcióit. Nem ez volt az első akciója, 2014 júniusában Gustave Courbet A világ eredete című festménye előtt egy pinavillantással próbálta felhívni a művész és az alkotás kapcsolatára, de akkor is csak kevesen értették. (via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.