Egy óvónő megkötözött egy négyéves fiút, mert "rossz volt", és ez az ügyészség szerint teljesen oké

bűnügy
2016 január 19., 04:44
comments 654

Egy Bács-Kiskun megyei óvodában egy óvónő összekötözte egy négyéves kisfiú kezeit, írta decemberben a Blikk. A jelek szerint ezt senki nem fogja szankcionálni.

Az óvónő szerint "csak két percre" kötözték össze a gyerek kezeit egy "vékony fonállal", a szülők szerint viszont másfél óráig kellett a kisfiúnak összekötözve ülnie. A vezető óvónő szerint a kisfiú bántotta társait, nekik meg szerinte nincs fegyelmező eszköz a kezükben.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást, de megszüntették, a szülők emiatt nyújtottak be panaszt. Erre érkezett most meg az ügyészség válasza, amely szerint 

egy óvodást megkötözni nem bűncselekmény, ahhoz súlyos kötelességszegés szükséges, míg ebben az esetben nevelési hibáról van szó, amit nem akarnak a büntetőjoggal szankcionálni.

Azt is írja az ügyészség, hogy szerintük

az óvónő tettének csakis nevelési célzata volt, nem a gyereket akarta megszégyeníteni, vagy a szabadságát tartósan korlátozni.

És az ügyészéség szerint egyébként

a gyerek testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem befolyásolja az, ha összekötözve ül a csoportjában.

(Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.