Mészáros Lőrinc egymilliárdot is elkölthet az új horvát focicsapatára

futball
2016 január 19., 14:12
comments 178

Lassan közép-európai focihálózatot épít ki Felcsút milliárdos polgármestere. A Puskás Akadémia főnöke, Mészáros Lőrinc ugyanis megszerezte az eszéki focicsapatot működtető társaság 46,6 százalékát. Alig 100 ezer kunát (valamivel több, mint 4 millió forintot) fizetett ezért, de ennél jóval több kerül majd az anyagi csődbe lévő klub megmentése.

photo_camera Az eszéki stadion. Forrás: wikipedia

A Magyar Narancs ott volt az eszéki városi tanács kedd délelőtti ülésén, ahol eldőlt, hogy Mészáros lesz a klub megmentője. Majdnem minden simán ment, leszámítva, hogy Jaroslav Pecnik, a baloldali ellenzék képviselője azt mondta, hogy Mészáros „alvilági üzletember”, a magyar miniszterelnök bizalmasa, és ennek fényében elővigyázatosnak kell lenni a tulajdonosváltáskor. De lehurrogták, hogy inkább örüljön, mert valaki hajlandó pénzt áldozni a csapatra. 

A klubot az azonnal megszűnés fenyegeti, az augusztusi béreket is csak abból az egymillió kunás (43 milliós) kölcsönből tudták kifizetni, amit Mészáros nyújtott november végén-december elején. A klubnak jelenleg 7 millió kunás adóssága van, de 2017-ben még 18 milliót kell törleszetnie. 

Mészáros nemcsak pénzt hoz, de bemutatkozásában - amiben hivatkozott az Orbán Viktor által alapított Puskás Akadémiára és a Pancho Arénára is -  jelezte, hogy a felcsúti stadion fő kivetelezője is a Mészáros és Mészáros Kft. volt, a tapasztalatait pedig kész áll hasznosítani az Osijek stadionjának felújításánál, vagy új építésénél. 

A cél az, hogy a horvát bajnokságban most utolsó előtti Osijek nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzen a közeljövőben.

A Puskás Akadémia nemcsak Horvátországban terjeszkedik, megállapodása van a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiával, amit a Csíkszereda működtet. Ennek a klubnak a magyar kormány 2013-14-ben egymilliárd forint körüli támogatást adott. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.